Dalićevih 11 za Tursku: Ulaze Stanišić i Pašalić, rošada na krilu. Promjena i u napadu!

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom drugi je ispit u kvalifikacijama za Euro 2024. Nakon remija na Poljudu s Velšanima, ‘vatreni’ gostuju u Turskoj na stadionu Timsah Arena, ili u prijevodu Krokodilska arena.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je određene, ali nikakve drastične promjene u početnom sastavu. Na golu će ostati Dominik Livaković, a u posljednjoj liniji bi ovog puta Josip Stanišić trebao zamijeniti imenjaka Juranovića.

Stoperski par opet će činiti Josip Šutalo i Joško Gvardiol, dok se na lijevom beku ponovno očekuje Borna Sosa, iako postoji solucija da Dalić iznenadi s nešto defenzivnijim Bornom Barišićem.

Nedodirljivi trio u veznom redu, Brozović-Kovačić-Modrić ostaje isti, dok će selidbom Andreja Kramarića u vrh napada ostati upražnjeno mjesto na desnom krilu. Na njemu bi trebao zaigrati Mario Pašalić, lijevo je rezervirano za Ivana Perišića.

Shodno tome, sastav Hrvatske za Tursku trebao bi izgledati ovako (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Brozović, Kovačić, Modrić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Utakmica u Bursi počinje u 20.45 sati, a očekuje se dolazak 600-injak hrvatskih navijača na stadion trećeligaša Bursaspora, koji je 2010. bio državni prvak i sudionik Lige prvaka.