DANAS POTVRĐENO Lidija Bradara je nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine

Lidija Bradara je nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine. Potvrdila je to ona danas novinarima, nakon što su donijeli odluku, da ona bude predsjednica FBiH, a Igor Stojanović i Refik Lendo potpredsjednici FBiH.

O svemu su obavijestili Zastupnički dom PFBiH i Dom naroda, SIP i OHR, očekuju da Zastupnički dom potvrdi ovu njihovu odluku.

“Danas smo iskoristili svoje ustavne ovlasti i ustavne nadležnosti. Nas troje smo potvrđeni i izabrani kadidati za predsjednika i potpredsjdnika FBiH. Lidija Bradara je predsjednica FBiH, a Stojanović i Lendo potpredsjednici FBiH”, istaknula je Bradara.

Izrazila je nadu da će Zastupnički dom što prije donijeti odluku tko je predsjednik a tko su potpredsjednici.

Refik Lendo, član rukovodstva FBiH nije se pojavio na današnjem sastanku. Ovo je treći sastanak bez Refika Lenede koji je zakazao sastanak za petak.

Podsjetimo, Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović izabrani su i službenog prošlog tjedna nakon potvrde Doma naroda FBiH, za rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

S ukupno 79 glasova ZA, bez suzdržanih i protiv Lendo, Bradara i Stojanović su izabrani za nove rukovoditelje Federacije BiH.

Prema zaključku Središnjeg izbornog povjerenstva glasovanje je izvršeno prozivanjem svakog zastupnika, koji se izjasnio o predloženoj listi na kojoj su Lendo, Bradara i Stojanović.

Ranije isti dan njihovo imenovanje potvrdio je i Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Hercegovina.info