Detalji tragedije kod Splita: Radnik iz Livna pao sa skele i poginuo

U Srinjinama se oko 19 sati i dalje provodio očevid od strane policije, državnog odvjetništva i inspektora zaštite na radu kako bi se utvrdile okolnosti pada sa skele i smrtnog stradavanja muškarca, o čemu je prije par sati obavijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Na mjestu tragičnog događaja, gdje su većinom privatne kuće, nismo vidjeli mnogo ljudi, osim susjeda i jednog od radnika koji je s preminulim radio tog dana.

Po izgledu kuće, čini se kako su radovi tek krenuli te se gradilištu može pristupiti s ulice. Radnik u odijelu i radnim čizmama je za Slobodnu Dalmaciju kratko prepričao što se dogodilo:

– Bio sam tri metra od njega kada se sve dogodilo. Pao je s male visine, možda metar do metar i pol. Bilo nas je troje danas tu. Muškarac je iz Livna, Bosne i Hercegovine. I ja sam iz BiH i putujem do Srinjina, a on je bio stariji neženja, mislim da je i boravio tu. Odavno mu ne treba posao, mogao je u mirovinu, ali je htio raditi radi slobodnog vremena.

Samo sam ga odjednom vidio na podu. Pokušao sam mu pomoći, ali već je bilo kasno. Treći radnik je otrčao do dolaska policije. Vlasnik je dolje s policijom. Baš me i čudi što se ovo dogodilo s obzirom na to da posla ima, nedostaje radne snage, nismo imali ni presinga ni stresa, nije ni do love. Je li do srca, sunca, je li mu bilo usko ili nešto četvrto, stvarno ne znam – kazao je.

Susjed je samo dodao kako radnici nisu radili probleme te ih nije ni poznavao do ovog nesretnog događaja.