Dinko Periša: Ako to dva HDZ-a u Livnu ne učine žurno, pisat ćemo i Christianu Schmidtu!

ŽNL: PISAT ĆEMO I SCHMIDTU
.
Različitim postupcima vijećnika Jandre Hrgića, Snježane Teklić i Bože Marijana, odnosno kao Klub ŽNL s malim brojem vijećnika, učinili smo ono što je bilo u našoj mogućnosti, a vođeni ciljem da se prekine kriza u Gradskom vijeću Livna.
.
Tako je zadnja sjednica Gradskog vijeća Livna, VI. izvanredna, koju je inicirao Klub ŽNL mogla deblokirati rad Vijeća izborom predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća. No, to se nije dogodilo.
.
Bilo je to gotovo prije mjesec dana. I od tada se nije dogodila nikakva inicijativa za rješavanje situacije.
.
Stoga vas poštovani sugrađani i glasači ovim putem informiramo kako se ograđujemo od svih mogućih posljedica koje ovakvo stanje već proizvodi, a proizvodit će i dalje ako se ništa ne riješi.
.
Činjenica je da nefunkcioniranjem GV-a puno toga blokirano. Navest ćemo samo dio: donošenje odluka o raspodjeli sredstava za šport, isplate za novorođenu djecu, rješavanje zahtjeva o kupovini, odnosno prodaji zemljišta, odluke davanju suglasnosti za koncesije, različita imenovanja…
.
Ovo čekanje neće ništa riješiti niti ima smisla. Stoga pozivamo dvije po broju vijećnika najveće stranke u Vijeću, a time i najodgovornije, HDZ BiH i HDZ 1990 da pristupe sazivanju i VII. izvanredne sjednice.
.
Naime, jedino ove dvije stranke s obzirom na kvantitet u Vijeću, ako hoće, imaju mogućnost odblokirati rad GV-a.
.
Također pozivamo i Gradonačelnika da se očituje, javnost upozna o svemu onome što je učinio i što čini kako bi se ova situacija, koja blokira i njegov rad, riješila.
.
Ako to ne učine žurno, opravdanom ćemo smatrati pretpostavku po kojoj je i jednima i drugima cilj zadržavanje postojećeg stanja, odnosno daljnja blokada GV-a kao i Gradonačelnika.
.
Zašto?
Sadašnja situacija može poslužiti jednima kao alibi zašto u povjerenom mandatu ništa nisu napravili, jer su im ovi drugi otežali funkcioniranje.
.
Sve to upućuje da su ispred interesa SVIH žitelja Livna opet samo stranački interesi, izvršavanje naloga pa čak i već sada pripremanje za Lokalne izbore dogodine.
.
Ovim mogućim tragičnim razlozima neprekidanja ove blokade dodajemo i onaj da se preko vijećničke poslušnosti i na Gradsko vijeće Livna reflektiraju aktivnosti oko budućih Vlada i Federacije i Hercegbosanske županije.
.
Ako nismo u pravu, demantirajte nas i pristupite izboru rukovodstva Vijeća.
.
Konačno: dok druge lokalne zajednice idu naprijed donoseći rješenja za poboljšanje života svojih stanovnika, nas naša vlast, odnosno pojedini politički akteri, unazađuju međusobnim isključivanjem i blokiranjem.
.
Stoga, zadržavanjem ovakve situacije naš novi korak je pisati Christianu Schmidtu (neka iznađe ovlasti, ako ih nema); jer nama je Livno na prvom mjestu.
Dinko Periša, predsjednik ŽNL