Dio umirovljenika u BiH dobit će pomoć od 306 eura, ovo su kriteriji

Vlada Federacije BiH usvojila je Program raspodjele paketa potpore za energetski siromašna kućanstva. Riječ je o novcu koji je Europska uniju interventno poslala stanovništvu BiH, a koji će se isplatiti kao jednokratna potpora siromašnim kućanstvima.

Vlada napominje da korisnici socijalnih naknada neće automatski postati korisnici ove pomoći, iako ni oni nisu isključeni. “Program potrošnje uključuje pomoć za 110.000 kućanstava razvrstanih u četiri kategorije, a to su obitelji u kojima niti jedan član ne radi; korisnici mirovina do iznosa zajamčene mirovine, obitelji s djecom, korisnici doplatka za djecu i jednoroditeljske obitelji bez stalnih primanja ili nižih od minimalne plaće”, rekao je federalni ministra rada i socijalne politike Adnan Delić.

Naglasio je i da prijava na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć ne utječe na ostvarivanje redovitih socijalnih naknada: invalidnine, dječjeg doplatka, odnosno korisnici ovih naknada ne gube pravo na njih ako se prijave na javni poziv. za ovu jednokratnu pomoć. Projekt podjele ove pomoći provodit će se u suradnji s općinama i centrima za socijalni rad, navodi se u priopćenju. Ranije je najavljeno da svako domaćinstvo može dobiti najviše 600 KM (306 eura) pomoći.

Večernji.ba