Dodijeljeno 98 stipendija redovitim studentima s područja grada Livna

U prostorijama Gradske uprave Livna u petak je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za studente s područja Grada Livna.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisao je 98 ugovora s redovitim studentima, a mjesečni iznos stipendije je stotinu maraka za ukupno deset mjeseci akademske godine, što u konačnici iznosi tisuću maraka za svakog stipendiranog studenta.

Inače, kao i ranijih godina za tekuću 2022./2023. akademsku godinu Grad Livno ukupno stipendira stotinu redovitih studenata s prebivalištem na području Livna.

Od spomenutog broja uspješnim i darovitim studentima dodijeljeno je 40 stipendija, a pravo na dodjelu stipendija ostvaruju redovni studenti prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija koji studiraju izvan Grada Livna, s prebivalištem najmanje dvije godine, na području tog grada prije podnošenja prijave na ovaj natječaj.

Pravo na stipendiju imaju studenti prve godine studija koji su tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,70 dok za studente druge, treće, četvrte i pete godine studija vrijedi prosjek ocjena najmanje 4,0 (8,0).

Studentima obitelji slabijeg imovnog stanja, kao i djeci branitelja dodijeljeno je po trideset stipendija.

Natječaj za dodjelu stipendija raspisalo je Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna, a dodjela se vrši sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima stipendiranja uspješnih i darovitih studenata, studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenata-djece branitelja.

Popis stipendista Grada Livna za 2022./23. godinu