Dodik: SDA uvela mafiju u obavještajni sektor, Bakir je običan prevarant i lažljivac

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je SDA uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom.

“Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili”, objavio je Dodik na Twitteru.

On je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović “običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou”.

“I jučer ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UNO u Banjaluci, a u suštini ‘Trojka’ sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UNO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UNO i regionalni centar. Za taj posao tada je odobreno 56 milijuna KM. Dio tog novca, 20 milijuna KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjaluci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija”, naveo je Dodik.

On je naveo da su u Mostaru i Sarajevu izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banjaluka.

“Sada SDA napada ‘Trojku’, koja pokušava da to riješi. Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine”, istakao je Dodik.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno