Duvanjski HDZ BiH: Drugi put zaredom Vlada HBŽ se formira kupovinom zastupnika HDZ-a BiH

“Duvanjska priča”

Hercegbosanska županija je na Valentinovo, točno 500 dana nakon izbora, dobila novu vladu. U mukotrpnom procesu formiranja iste, novi – stari premijer je još jednom pokazao zavidnu razinu “trgovačkih sposobnosti”.
.

Drugi put zaredom vlada se formira kupovinom zastupnika HDZ-a BiH!

.Ova činjenica je alarm za sve nas u HDZ-u da se preispitamo kakve to ljude delegiramo na prolazna mjesta na listi.
.
Za “nezavisnu” zastupnicu Mariju Bagarić sa 301 i “HDZ-ovca od maloljetnih dana” Stipu Galića sa 177 glasova, mandat u Skupštini HBŽ bi bio i ostao samo misaona imenica da im nije ukazano povjerenje od strane HDZ-a BiH.

Povjerenje, koje su prvom prilikom prodali.

Nadamo se samo da je cijena prodaje bila veća od mizernog broja glasova koje su osvojili.
.
Nakon što u prethodnom sazivu vlade Tomislavgrad prvi put u povijesti nije imao ni jednog ministra, što je bila cijena premijerske fotelje, ovaj put imamo dva.
.
Ovdje moramo pozdraviti imenovanje gospodina Tadića za Ministra prosvjete, jer se nadamo da njegovim napuštanjem radnog mjesta u Općini Tomislavgrad, mnogi naši sugrađani će imati mirniji san i neće morati brinuti za svoju djedovinu.
.
Što se tiče ostalih ministara, kako očekivati konkretne rezultate od profesorice filozofije u resoru zdravstva, magistra računarstva u poljoprivredi ili diplomiranog informatičara u gospodarstvu?
.
U iznošenju svog programa, katastrofalne rezultate na području gospodarstva, Premijer opravdava izjavom “nije država tu da pravi tvornice“.
.
U potpunosti se slažemo, ali uz opasku da nije tu ni da ih tjera i ne čini ništa da bi se iste počele praviti u našim krajevima.
.
Također, Premijer naglašava potrebu za suradnjom sa višim razinama vlasti, posebno u sufinanciranju raznih projekata.
Tu ništa ne bi bilo problematično da on istovremeno sa svojom politikom ne ruši mostove prema višim razinama vlasti i dovodi našu Županiju, ali i Općinu u neku vrstu izolacije.
.
Na kraju, smatramo simboličnim da na dan imenovanja nove vlade, Županijski zavod za javno zdravstvo objavljuje alarmantne podatke o broju rođenih i umrlih na prostoru HBŽ.
.
U prošloj godini u našoj Županiji rođeno je samo 261 dijete, od toga u Tomislavgradu zabrinjavajućih 97.
.
Samo za usporedbu, u Župi Humac u Ljubuškom, gradu koji u punom kapacitetu koristi sve benefite viših razina vlasti i gradu koji politički ne luta, u prošloj godini kršteno je 217 djece, najviše u posljednih 30 godina.
.
Sve gore navedeno nam daje ogroman motiv da mijenjamo trenutno stanje dok nije prekasno. Jer Tomislavgrad i HBŽ zaslužuju bolje.
.
OO HDZ BiH Tomislavgrad
.
Poslovno trgovački centar Metropolis Livno