Eksplozija u Njemačkoj: Ozlijeđeno 12 policajaca i vatrogasaca, napadač uhvaćen

Više policajaca i vatrogasaca ozlijeđeno je danas u eksploziji u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke, priopćila je policija. Policija i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odjeknula je eksplozija, rekao je glasnogovornik policije.

Lokalni mediji javljaju da je ozlijeđeno 12 policajaca i vatrogasaca, neki od njih teže i liječnici se bore za njihove živote. Neslužbene informacije govore da se radi o namjernom napadu. Lokalni mediji javljaju da su na okolnim balkonima postavljeni snajperisti.

ZDF piše da je pozadina napada još nejasna te da sigurnosne skupine ne isključuju ciljani napad. ZDF također navodi da je sve počelo zbog prepunog poštanskog sandučića. Naime, oko deset sati ujutro policija je obaviještena da je jedan poštanski sandučić prepun nakon čega su na mjesto događaja stigli vatrogasci da bi otvorili vrata. U stanu živi majka sa sinom. U sobi je gorjela vatra. Sin je izazvao detonaciju predmetom koji još nije identificiran.

Kako prenosi Spiegel, policija je potom upala u stan i uhitila muškarca starog oko 60 godina, rekla je glasnogovornica policije za novinsku agenciju dpa.

Čovjek je ozlijeđen. Je li ozlijeđen u eksploziji ili prilikom uhićenja zasad se ne može reći, rekla je glasnogovornica policije.

Na mjestu je također pronađeno mrtvo tijelo, rekao je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul (CDU) u unutarnjem odboru u državnom parlamentu. Bild piše da postoji mogućnost da je to majka uhićenog muškarca.

U tijeku je istraga.

Večernji.ba