Evo što znači ‘ŠČ’ iz pjesme Leta 3 s kojom su pobijedili na Dori

Mama kupila traktora. ŠČ!, stihovi su pjesme riječke grupe Let 3 s kojom su pobijedili na ovogodišnjoj Dori i u svibnju putuju na Eurosong. Na kladionicama su stajali visoko, bili su drugi, ali o pobjedi nisu razmišljali.

U pjesmi ‘Mama ŠČ!’ objedinili su mamu, nonu, psihopata i rat, a u ekskluzivnom intervju za 24sata koji je izašao u našem tjedniku Cafe dan uoči Dore, dečki su ispričali što za njih znači ‘ŠČ’.

– ŠČ je s jedne strane ulaz u korijene civilizacije jer je ŠC stara hrvatska riječ, glas i slovo, barem 3000 godina starije od prvog pisma Sumerana. Za one koji nisu čuli za Sumerane, ŠČ je i tisućama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku – započeli su pa dodali:

– S druge strane, ‘Mama ŠČ’ je društveno-političko ogledalo trenutka na više nivoa. Primjerice, zašto pratitelji Eurovizije vole gledati muškarce u haljinama i kako im mi u tome možemo izaći u susret?! Dalje, kakav užas može napraviti politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje – ima li života poslije smrti, ima li života poslije ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje… Puno je tu svega, da, ali je*i ga, nitko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga.

Prošlogodišnja pobjednica Mia Dimšić uručila im je statuu Dore, a dečki su nakon nastupa komentirali da će do Liverpoola ići na traktoru, ali da moraju volan staviti na drugu strano pošto idu u Englesku.

Večernji.ba