Formirana radna grupa za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom

Vlada Republike Srpske u četvrtak je donijela Rješenje o imenovanju Radne grupe za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom BiH.

 

U Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske i Federacije BiH, imenuju se: Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsjednik Vlade Republike Srpske, Siniša Karan, ministar unutarnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranitelj Republike Srpske, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik Republike Srpske, Jelena Pajić Baštinac, generalni tajnik u Uredu predsjednika Republike Srpske, Dalibor Panić, generalni tajnik Vlade Republike Srpske, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Porezne uprave.

 

Zadatak radne grupe je da sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom BiH kojeg će Vlada Republike Srpske predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske. Podsjetimo, Veleposlanstvo SAD-a je u nedavnom reagiranju jasno naglasila da nikakvo razdruživanje ne dolazi u obzir, odnosno, da razdruživanje znači i njen kraj.

Bljesak.info