(FOTO) DALIĆ KUPIO LEGENDARNI AUTO! Izbornik je novi vlasnik, a zna se i koliko je koštao

Zlatko Dalić večeras će s klupe voditi hrvatsku reprezentaciju na početku novog kvalifikacijskog ciklusa, na prvom koraku borbe za nastup na Europskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj, a prije svih ovogodišnjih izazova s Vatrenima, izbornik je postao novi vlasnik jednog automobila – i to vrlo posebnog.

Radi se o autu marke Golf, a ta Golf ‘jedinica’ bila je ukrašena kvadratićima s hrvatskog grba, podsjećajući i na glavni dres Vatrenih. Tu su bili i potpisi hrvatskih reprezentativaca, srebrnih sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, koji su također ukrasili ovaj posebni automobil.

Hrvatski izbornik time se uključio u akciju ‘Palčići za Hrvatsku’, kojoj se priključilo niz sportaša, udruga i navijača. Akcija je pomagala djeci u potrebi, s nabavom medicinske opreme kako bi im se mogla pružiti liječnička skrb. Prikupljala su se novčana sredstva za nabavu uređaja koji su u različitim krajevima Hrvatske nedostajali rodilištima i odjelima neonatologije, za pružanje medicinske skrbi novorođenčadi.

Dalić sudjelovao na aukciji
Hrvatski izbornik sudjelovao je na humanitarnoj aukciji, a za Golf u hrvatskim obilježjima platio je 37 tisuća kuna, odnosno, 4.913 eura, kako donose Sportske novosti.

Ovaj posebni auto je na aukciju stavio njegov vlasnik Zoran Anić. Iz svojeg Splita je u toj Golf ‘jedinici’ odlazio na europska gostovanja hrvatske reprezentacije nakon 2008. godine, a prikupljanju sredstava za pomoć djeci u potrebi pridružio se na način koji je pri kraju 2022. odveo automobil u nove ruke, one hrvatskog izbornika.

Puno je ovaj automobil prošao, a na kraju svojeg puta s ranijim vlasnikom, poslužio je i u sjajnoj humanitarnoj akciji u kojoj se sa svojim iznosom za kupnju istaknuo Zlatko Dalić.
Evo kako je to izgledalo dok su Golf u bojama hrvatskog grba svojim potpisima ukrašavali reprezentativci, srebrni iz Rusije, u svojedobnoj objavi na Facebooku.

Legendarni Golf prošao je druženje s nogometašima, ali i drugim velikim sportašima, uključujući hrvatske teniske majstore Gorana Ivaniševića i Marina Čilića. Sa sjajnom gestom njegova vlasnika Zorana Anića i iznosom koji je za auto izdvojio Zlatko Dalić, poslužio je za nabavu medicinske opreme pri kraju akcije za pomoć maloj djeci u potrebi.

Na Facebooku, Zoran Anić je svojedobno približio kako se na auto ukrašen kvadratićima potpisala i Kolinda Grabar-Kitarović, u vrijeme dok je bila hrvatska predsjednica.

Autor:Dnevno.hr/I.K.