FOTO: Duvnjaci daruju kirurškom odjelu Županijske bolnice u Livnu tv, perilicu i stol u sobi za dežurne liječnike

Ovih je dana jedna Duvanjka, posjećujući bolesnu blisku osobu na kirurškom odjelu Županijske bolnice “Dr. Mihovil Sučić” u Livnu bila vrlo ugodno iznenađena ljubaznošću doktora i medicinskih sestara, cijelog osoblja, a tu ugodu pojačali su pacijenti koji su imali samo riječi hvale za sve osoblje na ovome odjelu: od šefa odjela dr. Ante Jurčevića, dr. Marka Buljana, medicinskih sestara Anele, Ivane, Dijane i cijelog osoblja kirurškog odjela, dakle i kuharica, spremačica…

Na drugoj strani, pacijenti su samo rekli da im je dosadno, da u prostoriji na odjela pacijenti nemaju televiziju, da odjel nema svoju perilicu za rublje, da je kuhinjica dotrajala, dakle, u takvom okruženju živi i rade ljubazni doktori i medicinske sestre.
“Cijelo vrijeme nakon izlaska iz bolnice razmišljala sam kako pomoći pacijentima, odnosno kirurškom odjelu u bolnici. Znajući da svima izlaze u susret nazvala sam gospodine Šteku u PC Prodex na Kolu i zamolila ga da daruje, donira jedan televizor kirurškom odjelu.

Kao da je jedva dočekao i odmah sutradan poslao veliki tv prijemnik na kirurški odjel. Zatim sam nazvala gospodina Josipa Perkovića – Bukića i on se rado odazvao darovati perilicu za rublje kirurškom odjelu Županijske bolnice.

Javili su se i iz “Stolarije Kraljević” koji će napraviti stol i ormariće u sobi za dežurne liječnike, ali bi bili presretni da im netko dariva i stol za hitni prijem pacijenata kirurškog odjela”, ispričala nam je Duvanjka koja je oduševljena ovakvim odzivom Duvnjaka pomoći Županijskoj bolnici i dodaje kako bi bila još sretnija, odnosno kako bi pacijenti i osoblje kirurškog odjela bili vrlo zahvalni kada bi se netko javio napraviti kuhinjicu za ovaj odjel jer je postojeća stara, dotrajala.

I sada recite kako nema dobrih ljudi, širokog srca i ruke, svaka čast i hvala svima koji pomažu bolnici, jer tako pomažu pacijentima, sebi!

www.tomislavnews.com