Građani šetali za Almu i Azru: “Nećemo dopustiti da budu zaboravljene”

Memorijalna šetnja do mjesta stradanja mladih liječnica Alme Suljić i Azre Spahić održana je u nedjelju u Sarajevu.

U znak sjećanja na tragično stradale djevojke, šetnju je organiziralo Udruženje studenata medicinskog fakulteta u Sarajevu USMF i Udruženje studenata medicine u BiH BoHeMSA. Oko 300 okupljenih građana prošetalo je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu do mjesta stradanja Azre i Alme, prenosi Anadolija.

“Mi, njihove kolegice i kolege, nikada nećemo dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene. Svim silama ćemo se truditi da ova dva tragično prekinuta života budu motiv da se dogode velike promjene koje će spasiti druge živote. Znamo da je to ono što bi one uradile da se isto dogodilo nekome od nas”, poručili su. Dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac poručila je da “svi moramo dati sve od sebe da se ovakvi tragični događaji ne ponavljaju”.

“Svatko od nas može raditi u svom domenu da preveniramo ovakve i slične događaje. Predivne mlade studentice, koje su osim želje da završe Medicinski fakultet imale jako izražen aktivizam da pomažu drugima i da ovo mjesto čine boljim za sve nas”, kazala je Valjevac navodeći da se radilo o dvije studentice Medicinskog fakulteta. Poručila je da je ovo bolan trenutak, prije svega, za obitelji, ali i za sve kolege i profesore Medicinskog fakulteta. Azru Spahić i Almu Suljić je na pješačkom prelazu autom udario Armin Berberović. Azra Spahić je preminula na mjestu događaja, dok je Alma Suljić nakon višetjedne borbe preminula prije nekoliko dana na KCUS-u.

Bljesak.info