Gradonačelnik Livna će od Vlade HBŽ zatražiti svu dokumentaciju u vezi izvora pitke vode Mandek

Jezero Mandek /Val
Neformalna grupa građana ‘Zaštitimo izvore Mandeka’:
.
Danas smo održali sastanak sa predstavnicima Gradske uprave kako bismo ih upoznali sa problematikom istraživanja i bušenja u blizini izvorišta pitke vode.
.
Sastanku su prisustvovali Darko Čondrić, gradonačelnik Grada Livna, Ivanka Karaula ispred Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Mario Ćavar, ispred Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina te predstavnici neformalne grupe građana Zaštitimo izvore Mandeka kao i predstavnik Centara civilnih inicijativa.
.
Ovo je prvi put da je neformalnu grupu građana “Zaštitimo izvore Mandeka” netko od predstavnika institucija službeno primio na sastanak!
.
Na sastanku je zaključeno da će gradonačelnik u ime Grada Livno službeno zatražiti od županijskog Ministarstva gospodarstva i županijske Vlade svu dokumentaciju, nakon čega bi analizirali dostavljenu dokumentaciju i pokrenuli dijalog sa županijskim Ministarstvom i Vladom, a sve u cilju zaštite građana i izvorišta pitke vode.
.
Podsjećamo, Općinsko vijeće Livna je još davne 2010. godine donijelo Odluku da se prije potpisivanja koncesijskog ugovora mora provesti javna rasprava, koja nikada nije održana!
.

Mi nećemo odustati od naših zahtjeva – IZVORI MANDEKA NISU NA PRODAJU!

.