Hercegovac u Turskoj: Suprugu je od smrti spasilo zavijanje psa minutu prije potresa

Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umraniesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote – ispričao je Mostarac Goran Karačić za Avaz.

Golmana turskog superligaša Adana Demispora, potres je zatekao u Istanbulu.

– Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. A prve informacije od tamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam… Čekamo privatni let za povratak u Adanu – kazao je Karačić, brat hrvatskog rukometnog reprezentativca Igora Karačića.

poster
Goran je ispričao kako je njegova supruga za vrijeme potresa bila u stanu u Adani.

– Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je počeo udarati jako, supruga je pokupila naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je pogodio potres – rekao je.

Karačić je dodao kako će uskoro poletjeti prema Adani i pomoći ljudima koji su tamo.

– Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti… To mi je drugi dom – zaključio je Karačić, koji je u Adani od 2016. godine.

Večernji.ba