Hrvat (29) udario u parkirani automobil i slupao se: Helikopterom prebačen u bolnicu

Hrvat je spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu, a stupanj ozljeda nije utvrđen

U mjestu Lizen, u Štajerskoj sinoć je došlo do teške nesreće u kojoj je, od trojice vozača, najteže ozlijeđen državljanin Hrvatske (29), kojeg su helikopterom prebacili u bolnicu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, prvo je došlo do sudara dva automobila nakon čega su se dvojica vozača zaustavila kako bi se “dogovorili” oko nezgode.

Oba vozača su parkirala svoja vozila, upalila svjetla upozorenja i izašla. Nedugo potom na mjesto nesreće automobilom je uletio 29-godišnji Hrvat s područja Graca. On se potom sudario s parkiranim automobilom 60-godišnjaka, državljanina Češke Republike. Vozilo 29-godišnjaka se nakon nesreće zaustavilo na nasipu, prenosi Avaz.

Prema navodima policije, kod ovog vozača izvršenim alkotestom utvrđeno je da je bio umjereno pod utjecajem alkohola, dok druga dva vozača nisu bila pod utjecajem alkohola.

Hrvat je spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu, a stupanj ozljeda nije utvrđen. Lakše je ozlijeđen još jedan sudionik ovog sudara i njega je ekipa Crvenog križa transportirala u bolnicu. Uz policijske patrole iz Štajnaha, Irdninga i Lizena, sudjelovalo je nekoliko timova hitnih službi.

Večernji.ba