Ibrahimović: Moj otac je mnogo patio zbog rata. Majka mi je Hrvatica, a ja sam mješanac

Slavni švedski napadač imao je u prošlosti vrlo osebujan život, novi detalji isplivali su njegove biografije

Ekscentrični Zlatan Ibrahimović izdao je drugu autobiografiju pod nazivom ‘Adrenalin’, a iako je izašla prije dvije godine, svako malo bude aktualna po medijima te na društvenim mrežama. Legendarni Ibra otkrio je nekoliko zanimljivih detalja, a tiču se njegove obitelji i odlaska u bivšu Jugoslaviju.

– Moje prvo sjećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vlakom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svijet. Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman, a ja sam većinu karijere proveo u Italiji – prisjetio je Šveđanin.

poster
– Moj otac je zbog mnogo patio zbog rata u BiH. Svaki dan su stizale vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama. Ali pokušavao me zaštititi. Uvijek me pokušavao zaštititi.

– Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu. Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Ukopali smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam – ispričao je Ibrahimović.

Zlatan je u karijeri nastupao za mnoge slavne klubove poput Ajaxa, Intera, Juventusa, Milana i Manchester Uniteda, a unatoč 41. godini još uvijek je u profesionalnom nogometu kao igrač rossonera.

Večernji.ba