Incident u zagrebačkoj školi: Roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd

Iz Preporoda, sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu, ističu kako se puno toga treba napraviti po pitanju sigurnosti u školama

Policija u Zagrebu jučer je intervenirala zbog prijetnji beogradskim scenarijem u školi, ali i pronalaska zabranjenih stvari kod jednog učenika. Dječaku je pretražen dom, a incident je prijavljen ministarstvu obrazovanja iz kojeg poručuju: “Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”.

Iz Preporoda, sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu, ističu kako se puno toga treba napraviti po pitanju sigurnosti u školama. “Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd”, rekao je za RTL Željko Stipić i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda, rođen 2009. godine, pucao je u srijedu oko 8.40 sati u beogradskoj osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnica ranjeni.

 

Večernji.ba