Inspirativan poslovni put ‘B Kruga’ iz Livna

Priča o kompaniji B Krug d.o.o. iz Livna može, u bilo kojem vremenu i društvu, poslužiti kao ogledni primjer kako dobra ideja i plemenita namjera, uz pravilno odabranog poslovnog partnera, u pravilu rezultira uspjehom.

U početku, B Krug d.o.o. se bavio prodajom, distribucijom i montažom građevinske stolarije.

Od 2020., vlasnici odlučuju početi samostalnu proizvodnju i, uz financijsku i savjetodavnu podršku ProCredit Bank, kupuju staru tvornicu i obnavljaju 3.000 m2 površine, nabavljaju nove strojeve i uvode vrhunske proizvodne tehnologije.

Danas je to moderna tvornica koja najveći dio proizvoda izvozi na tržište EU i na ovom vrlo kompetitivnom terenu, ostvaruje izvanredne rezultate.

Kapacitet tvornice je impresivnih 160 prozorskih jedinica za 8 sati rada.

B Krug zapošljava oko 100 ljudi, a radi i kroz povezane, sestrinske kompanije u Hrvatskoj i Njemačkoj.

”Kroz tri godine smo broj zaposlenih povećali sa 19 na 100“, objašnjava vlasnik i direktor B Kruga d.o.o. Stipe Krišto, naglašavajući snažnu opredijeljenost kompanije da bude na usluzi lokalnoj zajednici.

„Nastojimo promovirati pozitivnu poslovnu atmosferu, kako bismo dali poticaj našim sugrađanima i sugrađankama da se počnu vraćati iz inozemstva“, kaže Krišto.

Imajući u vidu da je Livno među bh. gradovima sa tradicionalno najvišom stopom odlaska mladih, ovakav pristup nije samo hvale vrijedan, nego i svijetli primjer angažiranog sudjelovanja poslovnog subjekta u razvoju lokalne zajednice.

Da se ne radi o deklarativnoj opredijeljenosti govore činjenice da B Krug, kroz različite projekte, radionice i zalaganje za dualno obrazovanje, animiraju srednjoškolce da svoju karijeru započnu i njeguju u BiH.

B Krug d.o.o. iz Livna  -  Inspirativan poslovni put B Kruga iz Livna: Pozitivne ProCredit priče

Bljesak.info