Izaslanstvo HSP BiH i H-B posjetilo Livno

Članovi predsjedništva HSP BiH i H-B, predsjednik Zrinko Čuvalo, zamjenik predsjednika Ivan Tokić i glavni tajnik i logističar Tihomir Zovak održali su radni sastanak u Livnu s koordinacijskim timom za Hercegbosansku županiju.

Koordinacija za Hercegbosansku županiju odnosno Kanton 10 sastavljena je od predstavnika koordinacije braniteljskih udruga u HBŽ, Damir Barun umirovljeni branitelj (bojnik), Željko Krišto umirovljeni branitelj (HRVI) i Velimir Čečura (branitelj) profesor informatike.

Sastanak je protekao u konstruktivnom i prijateljskom ozračju, a fokus je stavljen na spremnost koordinacijskog tima za ustroj HSP BiH i H-B u Livnu i Hercegbosanskoj županiji.

U jako izazovnim vremenima za Hrvate u Bosni i Hercegovini razgovori su vođeni o političkom položaju hrvatskog naroda u Kantonu 10, velikom problemu s iseljavanjem stanovništva i kako ga zaustaviti, egzistencijalnim pitanjima koja tište sve u ovoj županiji s posebnim akcentom na društveno političko djelovanje kako bi se situacija popravila.

Članovi predsjedništva HSP BiH i H-B zahvalili su se kolegama iz koordinacije na srdačnom prijemu i konstruktivnom sastanku.

Dogovorena je suradnja i imenovanje povjerenika HSP BiH i H-B za Hercegbosansku županiju koji će napraviti ustrojstvo stranke na teritorijalnom načelu kako bi HSP BiH i H-B spremno dočekao lokalne izbore koji se održavaju naredne godine u Bosni i Hercegovini.