Izraelci objavili video: ‘Evo vam dokaza da Hamas ima tunele ispod bolnica’

Prema navodima izraelske vojske koja je ove nedjelje objavila snimku iz Pojasa Gaze, otkriveni tunel je dugačak ukupno 55 metara, a nalazi se na dubini od 10 metara, tik ispod bolnice Šifa

– Ulaz u tunel sadrži razne obrambene mehanizme, kao što su protuprovalna vrata i rupe iz kojih se ispaljuju meci, sve kako bi Hamas zaustavio izraelsku vojsku da uđe. Tjednima pričamo svijetu kako Hamas koristi civile i pacijente Šifa bolnice kao ljudski štit. Evo dokaza – objavili su, zajedno sa snimkom samog ulaska u tunel.

Ove snimke objavljene su nakon što je bolnica Šifa objavila kako Izrael još nije dokazao da Hamas doista ima podzemne tunele ispod bolnice, nakon što su izraelske snage ovoga vikenda zauzele bolnicu kako bi otkrile zapovjedni centar Hamasa. Liječnik Mohamad Zagut, generalni direktor bolničkog kompleksa u Gazi, rekao je u nedjelju da je evakuirano 31 nedonošče iz bolnice al Šifa u Gazi, koja je ispražnjena u subotu.

Uz prerano rođenu djecu u pratnji su tri liječnika i dva bolničara i pripreme su u tijeku da ‘palčići’ budu prevezeni u Egipat preko graničnog prijelaza Rafah, jedinog koji povezuje palestinski teritorij s Egiptom.

Tim pod vodstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je u subotu proveo samo sat vremena u bolnici zbog sigurnosnih razloga i opisao taj kompleks kao “zonu smrti” izvijestio je ranije u nedjelju da je u Al Šifi ostalo 25 zdravstvenih radnika i 291 pacijent, među kojima 32 bebe u kritičnom stanju.

Večernji.ba