Jezivi detalji iz Vinkovca: Ubio oca, pokušao brata, ubila ga policija?

Muškarac koji je sinoć ubio svog oca pokušao je ubiti još jednog člana obitelji, objavila je policija.

Policija je objavila detalje zločina u Vinkovcima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sinoć (28. ožujka 2023.) u 22.39 sati Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je dojavu od 37-godišnjaka da je u Ulici D. Žanića-Karle smrtno stradao član njegove obitelji. Zviždač je također naveo da je još jedan član obitelji uputio ozbiljne prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji.

Na mjesto dojave izašli su policijski službenici koji su u 22.42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjaka, a počinitelj je pobjegao s mjesta događaja.

U nekoliko naknadnih prijava policiji 37-godišnjak je prijavio da mu je u kuću provalio član obitelji koji mu je slao prijetnje smrću, a kada ga nije pronašao, odvezao se osobnim automobilom.

Pritom je zviždač naveo marku i registarsku oznaku vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da krenu u ciljanu potragu za počiniteljem i blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena policijska ophodnja uočila je traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač je pobjegao vozilom. Bježeći vozilom je udario u metalni stup i tako ga onesposobio za daljnju vožnju te je napustio vozilo i pobjegao prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozvali na mirnu predaju, međutim osumnjičenik je u prvom trenutku počeo prijetiti da će počiniti samoubojstvo, a odmah nakon toga je počeo pucati u smjeru policijskih službenika, koji su potom sukladno odredbama ZKP-a Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalio više hitaca upozorenja u zrak.

Osumnjičenik je nastavio pucati prema policijskim službenicima koji su u tom trenutku, radi zaštite vlastitih života, prema njemu upotrijebili vatreno oružje nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da počini samoubojstvo, te nastavlja pucati na policajce, na što su oni ponovno uzvratili vatru.

Nakon prestanka pucnjave između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici su primijetili tijelo osobe kako pluta u rijeci.
Na teren su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Očevidom, koji još traje, rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, koja je tijekom dana naložila i obdukciju.

Po završetku očevida i utvrđivanja svih okolnosti događaja javnost ćemo izvijestiti s više informacija.