Kabiri s ponosom čestitao Dan neovisnosti Izraela, nakon što je Benjamina Karić uvrijedila Židove

“Nitko ne može spriječiti Židovsku državu da ponosno podigne svoju zastavu. Sretan 75. Dan neovisnosti mom voljenom Izraelu. Dogodine će se naša zastava ponovo podići.”

Ove riječi na svom Instagram profilu objavio je Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Group, predsjednik Židovske općine Mostar, čovjek koji je svoje znanje i kapital, za razliku od mnogih koji odnose, donio u BiH.

Kabirijeva objava dolazi dan nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karića odbila zahtjev Trgovinske komore Izraela za vatromet i osvjetljavanje Vijećnice povodom proslave Dana neovisnosti Izraela.

Čelna osoba glavnoga grada BiH, poznata uglavnom po kontroverznim potezima i izjavama koje često graniče sa zdravim razumom, tako se zamjerila i Židovima koji žive u BiH, a koji su samo željeli obilježiti svoj dan u ovoj zemlji.

Kroz povijest puno puta progonjeni i ponižavani, malobrojni Židovi u BiH, od Sarajeva su dobili itekakvu pljusku i novi progon, s obzirom i da su odgodili i planirani prijem u sarajevskoj vijećnici povodom Dana neovisnosti Izraela.

Zbog čega je gradonačelnica Sarajeva, u stilu diktatora, odlučila ustati protiv ovog naroda, zasad nije poznato, a ne sumnjamo da će neki banalan razlog već naći, a možda i u svom stilu “čestitati” Izraelu dan kojeg im je poželjela uskratiti u BiH. Jer ako je Hrvatima u BiH Božić mogla čestitati riječima “sretan kalendar”, onda je sve moguće…

Večernji.ba