Kata Dalić ispraćena na posljednji počinak: Izbornik Zlatko i brat mu Miran čuvat će uspomenu na majku

Nakon duge i teške bolesti te liječenja u livanjskoj bolnici, u subotu je tiho napustila ovaj svijet Kata Dalić (91), majka hrvatskoga nogometnog izbornika i bivšeg nogometaša Zlatka Dalića te Mirana Dalića, također bivšeg nogometaša, trenera i izbornika mediteranske reprezentacije BiH, kao i kćeri Mladenke, piše portal Večernjeg lista BiH.

Katu oplakuje brojna rodbina – zet Mladen, nevjeste Dražena i Davorka, brojna unučad i praunučad, brat Ivica s obitelji, obitelj pokojnog brata Zvonka, sestre Tona, Mira i Danica s obiteljima te ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Pokojna Kata pokopana je u Livnu na groblju sv. Mihovila u Gorici u nazočnosti rodbine, mještana Livna i okolice, kao i brojnih prijatelja obitelji iz jugozapadne Bosne, Hercegovine, susjedne Dalmacije te dalje diljem BiH i Hrvatske.

Ispraćaj Kate Dalić

– Mama je dugo bila bolesna. Bolovala je istodobno s tatom Ivanom, koji je napustio ovaj svijet u 92. godini, prije nešto manje od godinu dana (31. svibnja 2022. godine). Otišla je tiho, u krugu obitelji. Godine jesu visoke, bolest teška, ali ipak je sve teško shvatiti, prihvatiti i preboljeti jer… majka je majka – rekao je za portal Večernjeg lista BiH stariji Katin sin Miran Dalić i dodao:

– Moja je majka živjela lijep i skroman život. Znala je uživati, ali više je vodila računa o nama nego o sebi…