Kisić: Dječak koji je počinio masakr u školi neće izaći s psihijatrije

Srbijanska ministrica za brigu o obitelji Darija Kisić rekla je da učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” K. K. neće izaći s psihijatrije, i time demantirala pisanje pojedinih medija.

Ona je, između ostalog, ocijenila kako oporbene političke stranke pokušavaju prošlotjedne tragedije iskoriste za različite političke obračune i stjecanje političkih bodova.

“Vidimo da je gotovo isključivo usmjereno na to da se okrivi sustav, a prevashodno predsjednik. Svakodnevno imamo divne rezultate i nitko ne kaže da je netko stvorio klimu za to”, rekla je Kisić na K1.

Ona je istaknula da je Ministarstvo za brigu o obitelji bilo aktivno uključeno od početka u sve aktivnosti države poslije tragedije, a što je bilo u nadležnosti tog ministarstva.

“Ako se netko nije slikao, pisao na twitteru i postavljao na Instagram, onda izgleda kao da ništa nije ni radio i da se ništa nije ni događalo. Ministarstvo za brigu o obitelji i ja kao nadležna ministrica od početka smo bili aktivno uključeni. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim drugim resorima i institucijama koje su od značaja u ovom događaju. Prvobitni šok smo svi imali kao ljudi”, prokomentariala je ministrica.

poster
Primijetila je i da postoji potreba određenih medija da se sve politizira i da su bavili time tko je gdje bio u kom trenutku, slikanjem, te je li netko postavio cvijet.

“Meni dijete ide u školu pored, nekoliko puta dnevno sam na tom mjestu, pa i te noći sam bila sa svojim djetetom. Ako netko nije zvao novinare i slikao se i postavio na Instagram, izgleda kao da se tako nešto nije dogodilo”, kazala je Darija Kisić, prenosi N1.

Govoreći o tragediji u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Kisić je rekla da je K. K. u dijelu dječje psihijatrije te kako se ne može dogoditi da bude pušten, kao što pišu mediji.

“On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen”, istakla je ministrica.

Večernji.ba