Kličko na njemačkom Leopardu koji se sprema za rat protiv Rusa: Hvala slobodnom svijetu!

Vladimir Kličko, ukrajinski umirovljeni boksač, bivši svjetski prvak i brat gradonačelnika Kijeva Vitalija, objavio je na svome Twitteru zanimljiv video na kojemu se vidi tijekom vožnje na njemačkom tenku Leopard 2. U videu je rekao kako prije godinu nije vjerovao kako će se voziti u ovome tenku. ”Godinu dana rata u Ukrajini, godinu dana patnje i godina dana snažne odlučnosti jače nego ikada. Snažne kao ovaj tenk”, rekao je Kličko stojeći ispred tenka. Zahvalio se Njemačkoj i ”slobodnom svijetu”, za sve što čine za Ukrajinu.

 

Njegov brat, Vitalij, gradonačelnik Kijeva, napisao je na svome Twitteru, kako se tenkovi Leopard iz Njemačke pripremaju se za otpremu u Ukrajinu. ”Naši vojnici uče njima upravljati i uskoro se vraćaju u Ukrajinu. Stići će i oprema. Vladimir Kličko testirao je na poligonu u Njemačkoj “mačke” koje se s nestrpljenjem očekuju u Ukrajini”, napisao je Vitalij Kličko.

Prve njemačke tenkove Leopard, Ukrajini je jučer donirala Poljska, ali se radi o starijoj verziji. Leopard koji se vidi na Kličkovom videu, dosta je moderniji i superiorniji u odnosu na većinu tenkova koje ruska vojska koristi u agresiji na Ukrajinu.

 

Ovi moderniji Leopardi će isto doći u Ukrajinu kao vojna pomoć Ukrajini, ali u znatno manjem broju, u odnosu na starije Leoparde. Na fotografiji ispod možete pogledati tko je sve i kakve tenkove obećao donirati Ukrajini kao vojnu pomoć u borbi protiv Rusije. Što će od toga doći i što je već došlo i koliko će to pomoći Ukrajini da se izbori za slobodu, pokazat će vrijeme.

Bljesak.info