KO SDA Livno: SDA se nikad nije mogla i neće moći ucjenjivati

SDA se nikad nije mogla i neće moći ucjenjivati.

Najavljenim smjenama u narednim danima u ŠGD „HB Šume“ d.o.o Kupres, pokušava se ucijeniti SDA da svoju politiku vodi po instrukcijama drugih političkih stranaka.

Od 30 rukovodećih pozicija u navedenom poduzeću dvije su pozicije na kojima rukovode bošnjački kadrovi, koji su prema objektivnim analizama poslovanja i rada u izvješćima poduzeća među najuspješnijim i najkvalitetnijim.

Pokušaj zastrašivanja i ucjena te ovog vida najave smjena zahtjeva objektivnu istragu nadležnih organa policije i tužilaštva zbog krivičnih dijela zloupotrebe službenog položaja i korištenja političkog utjecaja.

Ovakve aktivnosti sprovode se u cilju trgovanja sa zastupnicima političkih stranaka, čime se narušava krhki odnos koalicije, umjesto da se sačuva i radi na njegovom jačanju.

Neke od političkih stranaka od dolaska na vlast u svom funkcioniranju koriste se ucjenama i političkim manipulacijama kako bi se zadržali na vlasti.

SDA kao najveća politička stranka u Bosni i Hercegovini ne prihvaća takve metode političkog djelovanja i neće ih nikad prihvatiti bez obzira na ishode.

KO SDA Livno