KOLUMNA / Svuda se talasa, a kod nas sve ravno k’o Slavonija!

Svuda se talasa, a kod nas sve ravno k’o Slavonija.

Čitamo, slušamo i Bogu se nadamo da će se netko i nas sjetiti, jer mi očito nismo u stanju i ne možemo ništa promijeniti.

Tko bi se trebao sjetiti?

Služinčad i poslušnici koji su obilježje naše sredine. Zatrli su svaku inicijativu ili slobodnu misao. Politički liliputanci, koji su glumili oporbu, vrlo brzo su prodali obraz zarad radnih mjesta svoje obitelji.

Najgore od svega sto su generacije odrasle s takvom percepcijom, da je borba u stranci borba za radno mjesto, a ne korist lokane zajednice.

Tako da ta djelovanja gledamo danas kad vijećnici koji bi trebali govoriti o problemima lokalne zajednice, kako da nam bude lakše, bolje, jednostavnije,… umišljaju da su parlementarci na državnom nivou.

I da  slušamo o boljem parkingu, redu u zakrčenim ulicama, divljanju pesinluka,… u svemu mi trpimo njihovo nadmeno prepucavanje i jedino gdje se slože, da podignu cijenu svoje “pameti “u vijeću.

Jedino sto je sistematski uređeno i primjeti se iz aviona, je kadroviranje i preslagivanje jugo-kadrova i jačanje obitelji prošlih vremena.

Titoisti postaše liberali, umjerenjaci, pravednici, a vala, i veliki Hrvati. Kako se brzo zatvoriše vrata dijaspori sa novcem i idejom o slobodnom društvu, tržištu jednakih šansi i mogućnosti ulaganja.

Dok se ima šta ukrasti, (a vala šuma sama raste) nama ne treba pamet i pomoć sa strane.
Sad dolazimo da pitanja – tko nas je trebao zaštititi od lopova i pokvarenih političara?

E, a ti i takvi su prozvani od svijeta i samih sebe da su smetnja napretka društva u cijelini. Sudstvo i tužiteljsvo se pokazalo kao najgore leglo bivšeg sustava, korupcije, nepotizma.

U anketama: Tko vjeruje u rad VSTV, rezultati da su i obrnuti nama ne idu u prilog.

Uvijek se sjetim svog omiljenog ćelavog krakatog Gargamela koji mrtav hladan sruši zakone gravitacije zarad nešto hiljadarki maraka.

Samo mi žao što to ne izda neki znanstveni list, da se upozna s njegovom pameti. Joske gromada od znanosti, veći od Tesle, al’ jbg nije poznat dalje od Livna.
IPE