Liječnik tijekom poroda snažno povukao bebi glavu i otkinuo ju: Užasnuti otac sve je gledao

Liječnik iz Brazila našao se pod istragom jer je tijekom poroda tako snažno povukao bebinu glavu da ju je otkinuo, a čitav se prizor odvio pred očima užasnutog oca, piše Daily Mail.

Obitelj nesretnog djeteta kaže kako je novorođenče bilo živo kad je porod počeo te da ih je nakon traumatičnog incidenta bolnica pokušala prisiliti da potpišu dokumente kojim bi se čitava stvar zataškala.

Incident se dogodio 1. svibnja u bolnici Hospital das Clinicas da UFMG u četvrti Santa Efigenia u gradu Belo Horizonte u Brazilu.

Djetetova majka, Ranielly Coelho Santos, slučaj je prijavila policiji dva dana nakon nesretnog porođaja. Policija sada istražuje šokantnu smrt novorođenčeta.

Gospođa Santos (34), koja već ima devetogodišnju kći, odvedena je u bolnicu 24. travnja u 28. tjednu trudnoće zbog povišenog krvnog tlaka. Liječnici su sedam dana kasnije odlučili isprovocirati porod.

Tijekom poroda je neimenovani opstetričar pozvao oca djeteta da prisustvuje porodu.

Otac je kazao da je vidio kako djevojčica otvara oči i miče ustima čim joj se pojavila glavica, što je dokaz da je dijete bilo živo i zdravo.

Međutim, u tragičnom obratu, liječnik se praktički popeo na majčin trbuh kako bi iz tog položaja pokušao izvaditi dijete te u tom pokušaju otkinuo djevojčici glavu.

U policijskom izvješću stoji i kako je obitelj iz Ribeirao das Nevesa, predgrađa Belo Horizontea, nakon tragičnog događaja primila ispriku od liječnika.

Rekli su i da im je kasnije pristupio socijalni radnik te im kazao da će bolnica podmiriti sve troškove sahrane.

Međutim, ta će se ponuda moći izvršiti samo ako obitelj potpiše dokumente u kojima piše da je ‘obdukcija već obavljena u bolnici‘, da je ‘djetetovo tijelo već pregledano‘ te da se ‘tijelo neće slati na Pravni medicinski institut na daljnju analizu‘.

Roditelji su odbili potpisati ponuđene dokumente i sve prijavili policiji, a tijelo nesretne bebe na koncu je ipak poslano u Institut, kazala je odvjetnica obitelji Jennifer Valente.

Iz bolnice su poručili da duboko žale zbog događaja te da će istražiti čitav slučaj dok čekaju rezultate obdukcije.

Jutarnji.hr