Livaja: Ne smijemo izgorjeti u ovom ludilu

Hajduk je na otvaranju nove SuperSport HNL sezone pobijedio Dinamo na Maksimiru 2:1. Petković je zabio za Dinamo, ali i promašio jedanaesterac, što je otvorilo Hajduku priliku za preokret.

Livaja je izjednačio, a Pukštas donio pobjedu gostima u sudačkoj nadoknadi. Evo kako je Marko Livaja prokomentirao utakmicu.

“Mislim da nismo odigrali neku odličnu utakmicu. Dobro smo se branili, nisu nam stvarali velike šanse, ali su dominirali. Bili smo koncentrirani i znali smo što želimo. Na kraju nam se taj trud i isplatio. Lijepo je kad pobijediš svog najvećeg rivala, ali tek je početak sezone i do kraja imamo još 35 kola. Nećemo stvarati nekakvu euforiju, ali ponavljam, lijepo je pobijediti Dinamo.

Protiv njih smo prije tjedan dana izgubili u važnoj utakmici Superkupa. Znali smo da su zbog toga oni malo psihički spremniji nego mi, ali došli smo se ovdje boriti i na kraju nas je malo i pogledala sreća i sada idemo kući sa sva tri boda”, rekao je najbolji igrač Hajduka.

“Bitno je da ispunimo sve naše ciljeve. Moramo biti iskreni i reći kako smo u Superkupu igrali bolje i stvarali više šansi, ali to je nogomet. Kada igraš lošije, pobijediš, a kada si bolji i stvaraš puno prilika, izgubiš. Baš zbog toga je svim navijačima i igračima gušt pratiti i igrati nogomet.

Navijači su uvijek uz nas. Prošle sezone, kada je prvenstvo već bilo gotovo, bili su uz nas, a mi smo im se na kraju odužili osvojenim Kupom. S podrškom se ne trebamo opterećivati jer je uvijek imamo. Sljedeća utakmica je s Rijekom na Poljudu. Teška utakmica na kojoj će stadion sigurno biti pun.

Moramo biti maksimalno fokusirani i ne smijemo izgorjeti u svom ovom ludilu. U kolovozu nas očekuje jako težak raspored, ali mislim kako imamo jako iskusnu momčad i kako ćemo sve prepreke uspjeti premostiti”, zaključio je Livaja.