Livno: Održan gospodarski skup posvećen razvoju gospodarstva Hercegbosanske županije

U Livnu je u petak održana gospodarska konferencija na temu Razvoj gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji s ciljem povratka iseljenog stanovništva.

Bio je to vrlo značajan skup relevantnih gospodarstvenika i poduzetnika koji su na različite načine vezani za prostor Hercegbosanske županije te su i u ovoj prigodi iskazali svoju posvećenost razvoju i prosperitetu ove prostorno najveće županije u FBiH.

Skup je svečano otvorio poduzetnik iz Livna Ante Tokić koji je, kao organizator Konferencije, izrazio toplu dobrodošlicu svim sudionicima istaknuvši pritom brojne komparativne prednosti i potencijale HBŽ za njezin gospodarski razvoj, posebno naglasivši kako je zadržavanje ljudi na ognjištima i povratak onih koji su se već iselili nasušna potreba i temeljni preduvjet za daljnji napredak.

Konferenciji je nazočio i Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin koji je, obraćajući se nazočnima, uputio komplimente organizatoru na hvale vrijednom skupu te ujedno iskazao i predanost Vlade Hercegbosanske županije na stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja, poticanje inovacija te potporu poduzetnicima i rastu domaćih tvrtki kako bi se brojni resursi i potencijalne investicijske prilike kojima obiluje HBŽ iskoristili na najbolji mogući način.

Svi nazočni gospodarstvenici, poduzetnici i inovatori složili su se da je potrebno uložiti ozbiljan i angažiran pristup identificiranju i otklanjanju ključnih prepreka za pokretanje razvojnih gospodarskih programa i projekata na prostoru Županije, te kroz razmjenu ideja i iskustava poticati svestranu zajedničku suradnju.

Bljesak.info