Ljuba Andabak: Najpopularniji oblici noktiju su uska kocka i badem

Trendovi u oblikovanju noktiju, baš kao oni u modi i make-upu, mijenjaju se iz godine u godinu.

Oblik koji ćete izabrati ovisi i o stanju vaših noktiju, ali i obliku prstiju.

Ljuba Andabak

Piše: Ljuba Andabak, nail artist

Ljuba Andabak rođena je 2000. godine u Livnu, gdje je odrasla i završila školu.

Nakon završene strukovne škole počela je raditi, ali sve vrijeme pratila ju je želja da se ostvari kao nail artist.

Najčešće birani oblici su uska kocka i badem, ali ukusi su različiti i svatko bira ono što najviše voli ili što mu pristaje.

Dezeni noktiju u zadnja dva mjeseca su crveno-bijela kombinacija, shodno duhu praznika koji su iza nas, a najčešće su se radili na oblik badema.

Žene i djevojke su uživale u ovim kombinacijama, ali svakako da su klasici win-win kombinacija za svakodnevne noktiće.

-Za početak nam recite nešto više o sebi i vašem putovanju kroz beauty industriju.

-Zovem se Ljuba Andabak, rođena sam 2000. god u Livnu, gdje sam odrasla i završila školu. Nakon završene strukovne škole počela sam raditi, ali sve vrijeme me pratila želja da se ostvarim kao nail artist. Uvijek je bio prisutan strah od neuspjeha, ali obitelj, dečko i prijatelji su mi bili „vjetar u leđa“ tako da sam odlučila upisati baznu edukaciju „Crystal Nails“ u Mostaru. Sada sam nail artist nešto manje od 3 godine.

Kako ste se odlučili za branšu nail artiste, te možete li nam opisati kako izgleda ova industrija iz vaše perspektive?

-Želja za uređivanjem noktiju traje još od djetinjstva, kao mala sam voljela lakirati i uređivati nokte. Htjela sam postati nail artist jer znam kako lijepo sam se osjećala kada bih uredila svoje nokte i željela sam taj osjećaj pružiti i drugim ženama. Iz moje perspektive posao koji ženi omogućuje istaknuti i upotpuniti ljepotu druge žene je najljepši posao.

-Koje vještine je najbitnije steći u početku kako biste mogli početi sa radom, te edukacijama samo nadograđivati?

-Odlučiti se za jednu branšu je prvi i najvažniji korak. Sigurna sam ušla u ovaj posao, što je za početak barem moj bilo jako bitno. Nakon toga dolazi savladavanje tehnike kao i biti precizan i uredan, dok se brzina i druge kompetencije razvijaju kroz iskustvo.

-Šta je vama bilo najteže savladati ili da li ste imali prepreka zbog kojih ste nekada mislili odustati?

-Crtanje je jako zahtjevno zbog količine preciznosti i vremena koje zahtjeva. U početku je bilo jako teško objasniti sebi da ne mogu jednako izgledati moji radovi i radovi nekoga tko se ovim poslom bavi duže vrijeme, pa bi me to zabrinjavalo i htjela sam odustati, ali želja za ostvarenjem svojih snova je bila jača i nije mi dopustila da odustanem.

-Što vas najviše motivira u vašem poslu?

-Najveća motivacija su mi zadovoljne klijentice. Jako je lijepo vidjeti kako nešto tako jednostavno kao što su uređeni nokti toliko promijeni raspoloženje jedne dame, podigne njeno samopouzdanje na veću razinu i stavi osmijeh na lice.

-Koliko su klijenti zahtjevni, te da li uspijete da ispunite sve želje klijenata?

-Zahtjeva ima raznih, ali u svakom uživam, svaki dizajn ima nešto što probudi moju kreativnost.

-Da li su žene i djevojke razumne, ukoliko jednostavno niste u mogućnosti ispuniti neke njihove zahtjeve?

-Trudim se uvijek ispuniti zahtjeve, a ukoliko je nešto nemoguće za ispuniti klijentice su uvijek tolerantne i zajedno pronađemo alternativu.

-Koji oblik i dizajn djevojke najčešće biraju?

-Najpopularniji oblici su uska kocka i badem, a French je definitivno dizajn koji će uvijek ostati klasika među trendovima i koji bilo u klasičnom obliku ili sa varijacijama pristaje za svaku prigodu. Zadnja dva mjeseca smo svakako u duhu praznika, pa su djevojke najviše birale crveno-bijelu kombinaciju, koja svakako na noktima izgleda savršeno. Žive boje unose radost i zadovoljstvo, tako da vjerujem da sve klijentice uživaju u svojim noktićima još uvijek.

-Što nas očekuje u 2023 godini, da li se već može otprilike prognozirati?

-Što se tiče noktiju tu uvijek ima noviteta, koje svakako pratim. Još uvijek smo u zimi, pa su tu crna, tamnozelena, bordo i tamnoplava. To su samo neke od klasičnih zimskih nijansi koje i dalje volimo, ali su šljokice, sjajni nokti, ali i prirodni i neizbježni francuski, također pronašli svoje mjesto među zimskim trendovima manikira.

Ulaskom u proljeće idemo prema svjetlijim bojama, šljokicama i raznim dezenima koji krase nokte. A za ljeto vjerujem da nas očekuju ludi dezeni puni boja.

Nadam se da 2023 godina također donosi puno zadovoljnih klijentica i kreativnih radova, te još usavršavanja koje želim ostvariti kroz nove edukacije.

Beautifol.ba