LJUBUŠKA POLICIJA Sami sebi prijavili krađu guma, potom napravili očevid osam dana stariji od fotografija

Sjećate li se priče o vozilu kojemu su dok je bio pod zaštitom MUP-a ŽZH ukradene sve četiri gume? Naime, 8. lipnja 2022. godine u mjestu Studenci, grad Ljubuški, pod sumnjivim okolnostima dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala vozila Mercedes i Audi A6. Taj događaj je prijavljen Tužiteljstvu ZHŽ a policija je od sudionika prometne nezgode oduzela vozila radi provođenja vještačenja. Iako su ta vozila pod kontrolom policije trebala biti nadgledana i osigurana od pristupa drugih osoba, to se nije dogodilo.

Dok su se vozila nalazila u posjedu policije 16. veljače 2023. nepoznati počinitelji su sa vozila Audi A6 skinuli i ukrali 3 gume. Nakon toga, 3. ožujka 2023. godine počinitelji su se vratili po četvrtu gumu koju su skinuli i ukrali. Navedeno vozilo se nalazilo u sabirnom centru vozila u mjestu Bučine, Ljubuški.

O ovim događajima pitali smo MUP ŽZH, pitali smo ih što se dogodilo, je li itko odgovarao za propuste. Iz odgovora MUP-a ŽZH se zaključuje se da je očevid rađen blagovremeno 16. veljače, isti dan kada je prijavljena i krađa guma.

Da je očevid rađen tog dana potvrđuju i slike s mjesta krađe, međutim u međuvremenu dolazimo u posjed zapisnika o očevidu, koji je, gle čuda, osam dana stariji od fotografija s očevida, i glasi na 24. veljače.

Kako to može biti, to znaju samo oni koji su nazočili očevidu. Vremenske prilike taj dan navode da su bile dobre, oblačno jest, a vidljivost dobra. I to bi bilo koliko treba vjerovati potpisnicima.

Ovdje se nameću dva pitanja. Ako je događaj prijavljen policiji 16. veljače, zašto se osam dana čekalo da se izvrši očevid, odnosno ako očevid nije vršen 16. veljače nego osam dana poslije, kako fotografije mogu biti od 16. veljače. Izvjesno je i sasvim moguće budući da su odgovor MUP-a, zapisnik o očevidu i fotografije u vremenskoj koliziji da je netko prepravljao dokumentaciju.

Hercegovina.info