Mamić: Opraštam se od nogometa, ostajem živjeti u BiH do kraja života

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić izjavio je da se povlači iz nogometa i da je za njega priča o Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji definitivno završena.

U intervju za Glas Srpske, Mamić je poručio da se jednostavno povlači i da je nakon smrti Miroslava Ćire Blaževića njegova odluka konačna.

Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog nogometa. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se službeno. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i sudjelovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana – prošlost.

Više se neću baviti, ne Dinamom, već nogometom uopće. Bit ću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumio, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od nogometa je konačan, poručio je Mamić za Glas Srpske.

Mamić je dodao da će bez obzira na sudske odluke ostati živjeti u BiH do kraja života.

Plan je da do kraja života živim u BiH i da živim što kvalitetnije. Nogomet me apsolutno više ne zanima. Kakav god bio sudski ili bilo koji drugi ishod, ostajem živjeti u BiH, kazao je Mamić.

Podsjetimo, Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj na šest i pol, odnosno na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija oko Dinama. Zdravko je u BiH pobjegao u lipnju 2018. uoči izricanja prvostepene presude, a brat Zoran mu se ondje pridružio nakon što je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)