Martina i Danijela iz Ljubuškog ušle u novicijat u samostanu klarisa na Brestovskom

Tri postulantice su u Samostanu sv. Klare u Brestovskom u općini Kiseljak odjenule redovnički habit i započele vrijeme novicijata u Redu sv. Klare (OSC). Misu je predslavio ministar Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić. Suslavila su sedmorica svećenika.

U propovijedi je fra Zdravko govorio o naravi i ljepoti kontemplativnog načina života i o važnosti odaziva na Božji zov. Potaknuo je postulantice da žive svoj poziv i poslanje s pogledom trajno upravljenim prema Onome koji jedini daje ispunjen, sretan i blagoslovljen život. Obred odijevanja uslijedio je nakon misnog slavlja.

Provincijal je blagoslovio redovničke habite koje je postulanticama predala opatica s. M. Hijacinta Batinić. Novakinje Danijela Lauc, Martina Primorac i Helena Strancarić, koje su započele svoj redovnički život dobile su redovnička imena: s. Marija Magdalena od Srca Isusova, s. M. Martina od Milosrdnog Srca Isusova i s. M. Helena od Božjeg Milosrđa.

Inače, S. Martina i s. Danijela su rodom iz Ljubuškog. Nakon mise uslijedio je ručak u samostanskoj dvorani uz čestitke i zahvale, objavljeno je na stranici samostana sestara klarisa na Brestovskom.

Večernji.ba