Medvedev Zapadu: Ne želimo rat. Ako do njega dođe, to će biti apokalipsa

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nazvao je izjave zapadnih političara o navodnom mogućem sukobu Rusije s NATO-om i Europskom unijom “krajnje opasnim brbljanjem”.

Sunak, Scholz, Macron, norveški, finski, poljski i drugi čelnici iz zemalja NATO-a govore da moraju biti spremni za rat s Rusijom”, napisao je na svom Telegram kanalu. Medvedev je istaknuo da se, iako je ruska strana u više navrata izjavila da nema planova za sukob s NATO-om i zemljama Europske unije, “iznimno opasno brbljanje o ovoj temi nastavlja”.

Ako dođe do rata…”
“Razlozi su očiti. Potrebno je skrenuti pozornost birača kako bi se opravdalo trošenje milijardi dolara na gnusnu Ukrajinu.

Uostalom, golemi se novci ne troše na rješavanje socijalnih problema u tim državama, već na rat u državi koja umire i koja je strana poreznim obveznicima, čije je stanovništvo pobjeglo diljem Europe i terorizira lokalno stanovništvo. Stoga čelnici tih zemalja svaki dan ponavljaju: moramo se pripremiti za rat s Rusijom i nastaviti pomagati Ukrajini, stoga moramo proizvoditi više tenkova, granata, dronova i drugog oružja.

Ali, svi europski čelnici cinično lažu svojim građanima. Ako, ne daj bože, dođe do takvog rata, neće ići po scenariju SVO-a. Neće se izvoditi u rovovima topništvom, oklopnim vozilima, bespilotnim letjelicama i opremom za elektroničko ratovanje.

Dakle, zbog neusporedivosti naših vojnih potencijala jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristit će balističke i krstareće rakete s posebnim bojevim glavama. To se temelji na našim vojnim dokumentima i svima je dobro poznato.To će biti apokalipsa. Kraj svega”, napisao je.

“Stoga bi zapadni političari svojim biračima trebali reći gorku istinu, a ne tretirati ih kao idiote bez mozga. Objasnite im što će se stvarno dogoditi, a ne ponavljati lažnu mantru o spremnosti na rat s Rusijom”, dodao je.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno