Milanović se prisjetio svirepo pobijene viteške djece: Bol i tugu osjeća i hrvatski narod u BiH jer nema pravde i osude

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović na svom je Facebook profilu odao počast viteškoj djeci koju je svirepo na igralištu pobila granata ispaljena s položaja bošnjačke Armije RBiH.

-Prije 30 godina dogodio se stravičan zločin u dječjem parku u Vitezu koji je prekinuo osam dječjih nevinih života. Bol i tuga njihovih obitelji nije i nikada neće prestati, a do danas tu bol i tugu osjeća i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, jer nema pravde i osude za stradanje viteške djece. S iskrenom tugom i sućuti prisjećam se tog tragičnog događaja, napisao je Milanović na Facebooku.


Prije 30 godina dogodio se stravičan zločin u dječjem parku u Vitezu koji je prekinuo osam dječjih nevinih života. Bol i tuga njihovih obitelji nije i nikada neće prestati, a do danas tu bol i tugu osjeća i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, jer nema pravde i osude za stradanje viteške djece. S iskrenom tugom i sućuti prisjećam se tog tragičnog događaja.

Podsjećamo, za ovaj zločin još uvijek nitko nije odgovarao, a iz Tužiteljstva BiH više su puta kazali “da je postupak u tijeku” tako da je neizvjesno kada se može očekivati podizanje optužnice.

U cijeloj je priči još bolnije i tragičnije da su dan ranije, general Milivoj Petković (načelnik Glavnog stožera HVO) i general Rasim Delić (načelnik Glavnog štaba Armije BiH) u Kiseljaku sastavili sporazum o prestanku sukoba između sukobljenih strana. Taj je sporazum je proširen i potpisan sljedeći dan kada je i stupio na snagu.

Autor: dnevno.ba