MILJAN KONTA / Stado moje

Topovi su odavno utihnuli, rovovi i zemunice urušeni i obrasli, sakrivajući tako mnoge sudbine onih koji provedoše najbolje godine na prvim linijama fronte.

Tridesetak godina zavladao je” mir” u novonastalim banana državama. No, rat se nastavio nekim drugim sredstvima.

Mnogi se nostalgično sjećaju rata jer se tada znalo tko je neprijatelj i kako postupati. Danas se ne zna ništa, neprijatelji su na sve strane.

Jest da ne pucaju, no itekako nam rade o glavi. Uokvireni u stranačke sekte lešinare vlastite narode u tolikoj mjeri da su prevazišli i najozloglašenije okupatore u povijesti.

Dugi niz godina na djelu je uigrani kriminal mafijaških klanova koji su obezvrjedili sve društvene vrjednosti. Svi ti donovi i bosovi odrasli su tu, među nama, poznajemo ih kao velike vjernike i obiteljske ljude.

Ustvari, oni su goli kriminalci koji godinama reketare vlastiti narod. Radi se o poltronima i  lažovima koji su svaku funkciju iskoristili za vlastitu dobit.

95% svih vladajućih od rata do sada su goli lopovi od kojih su rijetki oni koji su imalo zbog toga odgovarali pred zakonom.

Rezultat rada kriminalnih vlasti uživamo danas. Livno je od nekadašnjeg grada postao palanka izabranih glavonja dok je svima drugima usputno stajalište u terminu od porodilišta do osamnaeste godine.

Istina, mnogi se i vrate, bolje rečeno vrate ih u groblja na vječni pokoj poslije života provedenog u tuđini.

Iako se podosta osulo, poslušno stado i dalje pase političke nebuloze koje im se svakodnevno polažu u jasle.

Malo ih je direktno na jaslama i ti se odmaknuti ne daju, ovi malo dalje su u nedoumici, dal’da čekaju reda ili da preskoče ogradu tora.

Meketanje se ne čuje pa i kad se preskoči tor, odlazi se u tišini. One koji polažu u jasle ionako ne brine preskakanje ograde, bitni su oni na jaslama.

Stekao se dojam da više uopće nije bitno tko je na vlasti, rezultat je uvijek poražavajući za obični narod. Što je još gore, ništa se ne preduzima da se stanje promjeni.

Mogu cijene letjeti u nebo, može biti i gladi, no reakcija naroda nema.

Ako je svima jedini cilj pobjeći iz države, onda tu državu treba rasturiti i ukinuti i onima koji od nje imaju koristi.

Narod očito nema niti će imati.

M. Konta