Ministrica Nakić dogovorila sudjelovanje učenika HBŽ na natjecanju “WorldSkills Croatia”

Ministrica nauke, obrazovanja, kulture i sporta HBŽ Gordana Nakić nazočila je trodnevnom natjecanju za učenike strukovnih škola naziva ”WorldSkills Croatia 2023.” koje je održavano u Zagrebu.

Tom prilikom ministrica Nakić razgovarala je s direktorom Agencije za strukovno obrazovanje Milom Živčićem o učešću strukovnih škola iz HBŽ te stvorila preduvjete da najbolji srednjoškolci iz te županije isprobaju i pokažu svoje vještine na idućem natjecanju.

Tijekom tri dana natjecanja sudjelovalo je više od 200 strukovnih škola. Uz podršku 350 profesora i mentora natjecalo se 405 najboljih učenika u 46 strukovnih disciplina – od onih tradicionalnih, kao što su pekarstvo, zidarstvo, cvjećarstvo, pa do suvremenih poput administracije IT sustava i interdisciplinarnih poput robotike.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnom i europskom nivou kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja te je potrebno da i škole HBŽ krenu u ovom smjeru, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Inače, natjecanje ”WorldSkills Croatia 2023.” otvorio je ministar nauke i obrazovanja Republike Hrvatske Radovan Fuchs, koje je održavalo od 10. do 12. svibnja u prostoru Zagrebačkog velesajma.

Avaz.ba