Mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi medicinske sestre obilježile svoj dan

U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12.svibnja, Udruga medicinskih sestara i tehničara Livno organizirala je u petak besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u PTC Livno.

U prijepodnevnim satima, prema podacima organizatora akcije, na spomenutu lokaciju javilo se 140 osoba koji su zatražili najavljene usluge.

Uglavnom se, kažu, radi o standardnim pacijentima između srednje i starije životne dobi a bilo je i mlađih, koji su disciplinirani i već od ranije se nalaze na terapiji pod nadzorom liječnika.

“Od ukupnog broja osoba kojima su izvršene preventivne mjere kontrole tlaka i šećera u krvi bilo je slučajeva s odstupanjima od dozvoljenih graničnih mjera te su te osobe upućene kod svojih obiteljskih liječnika”, istaknuli su iz Udruge.

Uz to, dodali su da je također bilo osoba na današnjoj kontroli tlaka i razine šećera u krvi koji nemaju nikakve kronične bolesti ali su željeli podržati današnju akciju, među kojima su i učenici medicinske škole u Livnu.