Modrić je trebao izvesti jedanaesterac, no igrači su odlučili drukčije

Hrvatski nogometaš Luka Modrić trebao je u petak izvesti jedanaesterac za Real Madrid protiv Celte no igrači su odlučili da ga izvede mladi Rodrygo, koji ga je zatim promašio, rekao je Realov trener Carlo Ancelotti. Modrić je na gostovanju u Vigu ušao u igru u 62. minuti, a šest minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Real nakon prekršaja nad napadačem Rodrygom Goesom.

Goes (22) je izveo udarac pri rezultatu 0-0, ali mu je udarac obranio vratar Ivan Villar. “Igrači nemaju slobodu odlučivanja. Rekao sam (Federicu) Valverdeu da ga mora izvesti Luka”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije.

“Ali ne znam što se dogodilo. Oni su izabrali Rodryga, a ja nisam imao dovoljno vremena da im kažem da ga izvede Modrić”, dodao je. Ofenzivni vezni Jude Bellingham donio je pobjedu Realu pogotkom u 80. minuti.

Nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema, koji je prošle sezone izvodio udarce s bijele točke, postavilo se pitanje novog izvođača. Tijekom ljetnih priprema u SAD-u više je igrača vježbalo jedanaesterce na treninzima, a tijekom pripremne utakmice s Barcelonom u srpnju izveo ga je napadač Vinícius Júnior i promašio u porazu 0-3.

Iskusni Modrić (37), koji izvodi jedanaesterce za reprezentaciju Hrvatske, tada nije bio na travnjaku. Ancelotti je uoči početka sezone odlučio da prvi izvođač bude Vinícius (23), a drugi Modrić. “(Protiv Celte) trebao je pucati Vini, ali nije bio na terenu. Trebao je zato pucati Modrić pa sam pomalo ljut zbog ovog što se dogodilo”, rekao je Ancelotti. “Moguće da je došlo do nesporazuma. U tom trenutku bilo je teško komunicirati s igračem”, dodao je.

Večernji.ba