Muškarac iz Srbije oteo suprugu u Hrvatskoj i držao je zaključanu u autu

Tužiteljstvo u Pazinu u Hrvatsko 20. veljače ispitalo 51-godišnjeg državljanina Srbije zbog osnovane sumnje da je tri puta prijetio supruzi, bio nasilan prema njoj te je zarobio u automobilu.

On je, kako navodi DORH, početkom studenog prošle godine u jednom gradu na području Istarske županije prijetio svojoj supruzi, a sumnja se da joj je početkom prosinca 2022. godine lagao da će je autom prevesti u drugi grad.

Nakon što je ona pristala u ušla u auto, odvezao ju je protiv njene volje na drugo mjesto i prijetio joj, te ju je zaključao u vozilu i držao ju tako zaključanu do sljedećeg dana.

Osnovano se sumnja i da se od početka decembra 2022. godine do 18. veljače na području dva grada u Istarskoj županiji nasilnički ponašao prema supruzi te da joj je sredinom februara prijetio, prenosi Index.hr.

Županijski sud u Puli je 20. veljačeprihvatio prijedlog državnog tužilaštva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.