Na ovogodišnjem Božićnom prijemu u Sarajevu odazvali su se brojni Livnjaci

Uz mnoge predstavnike javnog političkog i vjerskog života u BiH, među kojima je bio je visoki predstavnik BiH Christian Schmidt, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, veleposlanik SAD-a  u BiH Michael J. Murphy, predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović, članovi Federalne vlade i Vijeća ministara BiH,… ovogodišnjem Božićnom prijemu u Sarajevo odazvali su se i brojni Livnjaci.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, koja je i sama iz Livna, iskoristila je priliku da u ime hrvatskih političkih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine najsrdačnije pozdravi sve nazočne te im od srca zaželi dobrodošlicu i čestitala predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. .

-Ovo je vrijeme najradosnijeg kršćanskog blagdana. Božić je vrijem kada se naša srca ispunjavaju toplinom i kada osjećamo blizinu svojih najmilijih i na poseban način osjećamo snagu zajedništva. S toga su naša božićna okupljanja postala dio tog zajedništva. Vjerujem da svi mi ovdje, nezavisno o našem podrijetlu, vjeri i naciji – u sebi nosimo želju da činimo dobro, da nosimo toleranciju i uzajamno poštivanje. Ovo je prilika za sve nas da popravimo svoje nakane i postupke prema drugima kako bi i dalje nastavili raditi u službi općeg dobra. To je posebno važno i za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu koja je nagrađena raznolikošću. U ovim danima posebno se suosjećamo sa onima koji su otrgnuti iz topline svoga doma, sa onima koji nevino ginu, sa gladnima i bolesnim. Neka ovo okupljanje bude i poruka mira, da se zalažemo za miran, dostojanstven i sretan život svakog pojedinca”, istaknula je Borjana Krišto.

Fenix-magazin/SIM