NA POMOLU SKANDAL Direktori prodali sebi stanove u Mostaru za 6.500 i 7.751 marku?

Među gradskim vijećnicima kola dokument punomoći kojim sadašnji direktor Narodnog pozorišta Emir Spahić daje punomoć odvjetniku da stanove koje je koristilo pozorište proda njemu, njegovom prethodniku Almiru Mujakanoviću, te glumcima i drugim zaposlenicima Pozorištu po mizernoj cijeni od 200 maraka po četvornom metru.

U ponomoći se navodi da direktor Emir Spahić opunomoćuje odvjetnika da njemu osobno proda stan u Ulici Ćirića broj 8., od 35 četvornih metara, po cijeni od 6.500 maraka.

Nadalje, opunomoćuje odvjetnika da stan na adresi Franjevačka broj 16. A proda bivšem direktoru Almiru Mujkanoviću. Taj stan je veličine 33 kvadrata, a odvjetnika se oponumoćuje da ga Mujkanoviću proda po cijeni od 7.751 marku.

Punomoć se odnosi i na stanove u Ulici Kujundžiluk broj 3. C, još jedan stan na adresi Ulica Ćirića broj 8, stan na adresi ulica Kralja Tomislava br. 1/IV na četvrtom katu, stan u Titovoj broj 90. drugi kat, stan u ulici Osmana Đikića broj 4., također da se prodaju po mizernim cijenama od oko 200 maraka po četvornom metru.

Vijećnik HDZ-a BiH Kažimir Miličević danas je na Gradskom vijeću Mostara tražio da se dostave podaci oko prodaje tih stanova, i što se tu događa, a spomenuo je punomoć.

“Molim da mi se dostavi sva dokumentacija vezana za prodaju stanova u vlasništvu ove ustanove. Mi kao vijećnici moramo znati što se događa po ovom pitanju jer je Grad Mostar suosnivač ove ustanove. Dosada smo dobili dva izvješća za 2020. i 2021. i u nijednom se ne spominju ovi stanovi. U javnosti se pojavio dokument punomoći kojom vršitelj dužnosti ravnatelj ove ustanove daje ovlaštenje odvjetniku da sklopi ugovore o kupoprodaji navedenih stanova”, kazao je Miličević te zatražio da se obustave sve radnje po ovom pitanju dok ne dobije službenu dokumentaciju.

Grad Mostar i Narodno pozorište pitali smo oko prodaje ovih stanova, a odgovore očekujemo. Bivši direktor Mujkanović istražuje se i u kontekstu izvlačenja sredstava iz poduzeća Kompas trade, a zbog čega je već podignuta optužnica protiv čelnih ljudi Centra za kulturu Mostar.

Hercegovina.info