Na prijevaru uzimali novac 55-godišnjaku, lažući mu da ga nose ženi s kojom se trebao vjenčati

Dvoje prevaranata prijavila je ličko-senjska policija nakon što je otkrila da su više puta uzimali novac od 55-godišnjaka lažući mu da ga nose ženi s kojom se trebao vjenčati, zadržali su i njegov novac od prodaje radnog stroja i auta, prevarivši ga za ukupno više tisuća eura.

Iz Policijske uprave u petak su priopćili kako su njihovi kolege u Korenici dovršili kriminalističku istragu nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare.

Osumnjičeni su da su od srpnja 2021. do veljače 2023. više puta na prijevaru uzimali novac 55-godišnjaku iz Josipdola, lažući mu da ga nose ženi s kojom se trebao vjenčati.

Osim toga, dio novca je sam uplaćivao svojoj budućoj supruzi, ali nije znao da ga zapravo uplaćuje 40-godišnjoj prevarantici.

Na nagovor osumnjičenih, 55-godišnjak je osobama koje nikad nije vidio prodao radni stroj i automobil, u čije je vlasništvo opet ušao prevarantski dvojac, a nije vidio ni novac od prodaje jer su ga opet doveli u zabludu da će ga predati ženi koju će oženiti.

U policiji procjenjuju da su prijevarama stekli i vlasnika oštetili za više tisuća eura.

Osumnjičeni su i da su se lažnim obećanjima uknjižili na nekretninu i zemljište u mjestu Gerovo Tounjsko u vlasništvu 75-godišnjaka, kojeg su također oštetili za nekoliko tisuća eura.

Siroki-online