Najveća zapljena droge u zadnjih 10 godina na području Zagreba / VIDEO

Oko 330 kilograma marihuane te 90 kila amfetamina, tzv. speeda, i gotovo 200.000 tableta sintetičke droge MDMA, otkrivenih u srijedu u kući na području Zeline, najveća je zapljena droge na zagrebačkom području u posljednjih deset godina.

Zapljena je dokaz kontinuiranog i kvalitetnog rada policije. Zahvaljujući poduzetim aktivnostima policije, zaplijenjena droga neće doći do ulice, a ujedno i prevenira kaznena djela koja se vežu uz drogu, poručila je u petak voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti.

Iz zagrebačke policije su se na konferenciji za novinare oglasili o kriminalističkoj istrazi koja je dovela do ove velike zapljene u Gornjem Orašju, prenosi Hina.

Predstavljajući novinarima četvrtinu zaplijenjene droge, voditelj policijske Službe kriminaliteta droga Goran Lauš precizirao je kako je akcija započela nakon prikupljenih operativnih saznanja koja su ukazivala da obiteljska kuća služi za skladištenje i distribuciju droge.

Nakon lociranja kuće, u njezinoj neposrednoj blizini u srijedu su uhićeni 50-godišnji državljanin Srbije i 27-godišnji hrvatski državljanin koji otprije nisu poznati policiji, kazao je.

Lauš je naveo kako je pretragom kuće pronađeno 330 kilograma marihuane90 kila ‘speeda’196.000 komada tableta MDMA, 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma hašiša, kilogram MDMA-a, 76 grama kokaina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma punila i šest digitalnih vaga, javlja Hina.

Uz drogu, pronađeni su i kilogram plastičnog eksploziva, tri detonatorske kapisle, strojnica “Ero” sa prigušivačem, automatski pištolj i 461 komad streljiva, dodao je.

Istaknuo je kako su protiv dvojice osumnjičenika podnesene kazne prijave tu su predani pritvorskom nadzorniku, a riječ je o 50-godišnjem državljaninu Srbije te 27-godišnjem hrvatskom koji nisu otprije poznati hrvatskoj policiji koja nastavlja istragu jer sumnja da je uhićeni dvojac dio veće kriminalne skupine.

Droga je bila prvenstveno namijenjena hrvatskom tržištu, ali je dio, vjerojatno, trebao biti prevezen i u susjedne zemlje, zaključio je Lauš.

www.jabuka.tv