Nepalac u Hrvatskoj silovao Nepalku, držao je zatočenu

Državljanin Nepala osumnjičen je da je iskorištavao, silovao i pljačkao nepalsku državljanku u Hrvatskoj, objavila je PU šibensko-kninska.

“U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim nepalskim državljaninom osumnjičenim za trgovanje ljudima i silovanje na štetu nepalske državljanke”, piše policija.

Onda su opisali za što ga terete.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni krajem prosinca 2022., kao vlasnik agencije za uvoz radne snage, obmanom i prijevarom doveo oštećenu nepalsku državljanku na područje RH radi iskorištavanja njenog rada putem služenja, gdje ju je u iznajmljenom stanu spolno iskorištavao te joj ograničio kretanje, a što je trajalo do kraja svibnja 2023.

Također je utvrđeno kako je preko njene rodbine prikupio 13.000 eura za realizaciju više radnih dozvola, a koje nikad nisu realizirane, odnosno osumnjičeni muškarac je novac zadržao za sebe”, piše muškarac.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.