Noćna potjera u Zagrebu. Taksisti ganjali vozača koji je pobjegao s mjesta nesreće, zatvorili mu put i okružili ga

Noćas se u Zagrebu dogodila prometna nesreća, a ono što je uslijedilo nakon nje podsjeća na scenarij iz filma. Kako piše 24 sata, na križanju Savske, Jukićeve i Vodnikove ulice Land Rover s njemačkim registracijama, udario je u Golf, a zatim u stup. Vozač je pokušao zatim pobjeći s mjesta nesreće, ali sve je vidio taksist koji je bio u blizini, pa je odlučio sam krenuti u potjeru.

Čuo se, kaže, s drugim kolegama preko radija i javio im kuda počinitelj bježi, pa su se koordinirali kako bi mu zatvorili put. Nakon potjere, našli su vozilo i uspješno ga blokirali.

Krenuli i u novu potjeru
“Dvojica su izašla iz automobila, molili su nas da ih pustimo. Činili su nam se dosta pijani. Jedan je skinuo tablice, ubacio ih u auto, zaključao ga i počeo bježati pješice”, prepričao je taksist.

Dio kolega je zatim krenuo u novu potjeru za novim bjeguncem. Ostatak ekipe čekao je policiju kod Land Rovera. “Jedan je pobjegao u zgradu, dok je drugog policija uspjela uhvatiti. Auto su im odvezli”, dodao je taksist.

Iz zagrebačke policije za 24 sata su potvrdili da su imali dojavu o nesreću oko 4.30 ujutro te da su taksisti pronašli auto koje je sudjelovalo u nesreći. Potvrdili su i da je vozač pobjegao s mjesta nesreće, a kasnije da je ostavio auto. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Telegram.hr