Objavljeni su novi detalji strašne prometne nesreće u Trilju

Objavljeni su novi detalji strašne prometne nesreće u kojoj su u Trilju poginule dvije mlade sestre u dobi 21 i 25 godina s područja Kaštela.

Djevojke su se, podsjetimo, 40 minuta nakon ponoći vraćale s rođendana koji je navodno slavila jedna od njih, a odmah nakon što su se uključile na cestu u Trilju na njih je naletio Mercedes kojim je upravljao 19-godišnjak. On je u nesreći ozlijeđen.

DORH je sada objavio kako je točno došlo do nesreće.

Detalji nesreće

Kako su naveli, dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1.

Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.